Derfor er damp bedst til bilrengøring

Damp til bilrengøring

Når vi rengør biler hos SteamCleaner, benytter vi 100 % ren damp. Både indvendigt og udvendigt.

Læs herunder, hvorfor du aldrig skal køre din bil i vaskehallen igen, og få de bedste grunde til, hvorfor du skal vælge opvarmet damp i stedet for.

Har du læst bare en smule med her på siden, eller måske ovenikøbet følger os på vores sociale medier, er det næppe gået din næse forbi, at vi er mere end almindelige kritiske overfor de mange danske vaskehaller.

Det er efterhånden ved at være en offentlig kendt hemmelighed, at de fleste vaskehaller ikke gør din bil synderligt ren, men til gengæld efterlader en del ridser i dens laks.

Ridser, som med tiden vil udvikle sig til rust.

Rust, som er en af de faktorer, der hurtigst får din bil til at falde i værdi.

  • Kan melanin svampe bruges til rengøring af bil?

    Lær alt om brugen af melamin svampe til rengøring af bilinteriøret, og se hvordan disse magiske svampe kan fjerne selv de mest stædige pletter og gøre rengøringsprocessen enkel og effektiv. Har du nogensinde kæmpet med stædige pletter og mærker i dit bilinteriør, som almindelige rengøringsprodukter ikke kan håndtere? Melamin svampe, ofte kendt som mirakelsvampe, kan…

  • Skal man vælge en 11 kw eller 22 kw ladestander?

    Valget mellem en 11 kW og en 22 kW ladestander til opladning af elektriske køretøjer er en vigtig overvejelse for både private bilister og virksomheder. Dette valg afhænger af en række faktorer såsom den pågældende biltype, tilgængelig infrastruktur, og specifikke opladningsbehov. Biltype og opladningskapacitet En af de primære faktorer, der påvirker valget mellem en 11…

  • Disse 5 ting skal du overveje når du køber en elbil

    Når du overvejer at købe en elbil, er der flere faktorer, du bør tage i betragtning for at sikre, at dit køb passer til dine behov og præferencer. Her er fem nøgleområder at overveje: 1. Rækkevidde og batterikapacitet Et af de vigtigste aspekter ved en elbil er dens rækkevidde – det vil sige, hvor langt…

Et kæmpe problem, mener bl.a. De Forenede Danske Motorejere, som også er ganske harme over, at det nærmest er umuligt at få erstatning fra vaskehallen.

Du bærer derfor som udgangspunkt selv den økonomiske byrde, hvis din bil bliver ridset under vask, og af samme årsag er et bredt udvalg af eksperter enige om, at vaskehallen samlet set bidrager til at forkorte din bils levetid.

Brug for nye løsninger

Sådanne erkendelser kalder naturligvis på nye løsninger.

For nye løsninger er der i den grad brug for!

Det er de færreste, der kan være tjent med at forringe værdien på deres køretøj flere gange om året, når der rent faktisk findes brugbare alternativer på markedet.

For ja, de fides.

Og det bedste af dem – Ja, det er opvarmet damp!

Nu tænker du måske, om vand og damp ikke er det samme?

Næsten, men ikke helt.

Damp er vand i gasform og den mest effektive drivhusgas, der kan opdrives på hele den ganske Jordklode.

I dampen finder du en ven, som behandler din bil på en skånsom måde uden at efterlade ridser, og der findes også nogle stærke miljømæssige argumenter for at vælge en dampvask over en maskinevask.

Du kan læse de bedste argumenter herunder.

(Artiklen fortsætter under billedet).

IMG 5159
Foto: SteamCleaner

1. Damp kan anvendes både udvendigt og indvendigt

Den første grund til du altid skal vælge opvarmet damp over vand er, at du både kan anvende damp indvendigt og udvendigt.

Selvom du har en højtryksrenser stående derhjemme, vil du formentlig ikke spule din bil indvendigt. Og ligegyldigt hvor ulækker den så end skulle være, vil det nok også være en smule overmodigt, at lade bilens døre og vinduer stå åben, mens den får en tur i vaskehallen.

Her har damp bare den helt klare fordel, at det ikke efterlader fugt på samme måde som almindeligt vand gør.

Det er klart, at i og med dampen kommer ud gennem en maskine med et stort tryk, vil det rengøre meget mere koncentreret i dybden og have en endnu stærkere desinficerende effekt, end sæbevand har.

Men fordi det damp vi bruger samtidig er opvarmet til mellem 150-180 grader, kan vi spule hele din bils kabine, som var det en højtryksrenser, vi stod med i hånden, men pg.a. dampens høje temperatur, rør det kun lige de enkelte elementer i lang nok tid til at rense og desinficere dem, inden det atter er fordampet.

2. Damp er mere miljøvenligt end både hjemmevasken og vaskehallen

I disse tider, hvor vi diskuterer FN’s Klimamål, og vi i det hele taget skal til at omstille os til en mere bæredygtig virkelighed herhjemme såvel som i udlandet, så er mængden af spildevand, der udledes i forbindelse med bilvask, også et af de emner, der er på tapetet.

Her er vi meget stolte af at kunne sige, at damp er langt den mest miljøvenlige metode til at rengøre en bil. Udvendigt såvel som indvendigt.

Som et resultat af, at man opvarmer vandet, sker der en fordampningsproces, der gør, at vandet kan genbruges á mange omgange.

Resultatet er, at vi i forbindelse med en udvendig og indvendig damprengøring af en stor personbil i alt KUN udleder 5 liter spildevand i alt.

Til sammenligning bruger vaskehallen hele 35 liter vand til at rengøre en bil, og det er kun udvendige del, vel at mærke!

Endvidere skal der være tale om en meget effektiv vaskehal, da de ældre modeller let kan udlede mere.

Det betyder dog ikke, at det bedre kan betale sig at gøre derhjemme, for her går der let over 100 liter vand til spilde, og i modsætning til vaskehallernes vand, som trods alt er koblet op på det kommunale resningsanlæg, så ender mindst to tredjedele af vandet fra din hjemmevask urenset i naturen.

Af samme årsag kan det ikke understreges nok: Brug damp til at rengøre din bil!

Det er langt det bedste. Både for din bil og for naturen.

3. Damp er lettere at transportere

Den tredje grund til altid at bruge damp, ligger lidt i forlængelse af de to første, men skal ikke underkendes af den grund.

Én af de største fordele ved damp er nemlig, at det er lettere at transportere.

Hvorfor skulle det være vigtigt, tænker du måske.

Men det spiller faktisk en ganske afgørende rolle, for at vi hos SteamCleaner f.eks. kan levere den service, som vi leverer.

I årevis har alle bilejere være nødsaget til at køre deres bil hen i vaskehallen i bytte for et yderst tvivlsomt bilvask, og alt hvad der hed indvendig rengøring måtte foregå hjemme på privatadressen med forlængerledninger, så den støvsuger, der egentlig er bygget til at ordne gulv, kan nå helt ind bag speederen og helt under sæderne.

Ja, det har altid været super besværligt, men med dampen kan vi pludselig ordne det hele samtidig.

En markant forskel er bare, at du ikke længere behøver at køre ned på tankstationen for at holde i kø og vente på, det bliver din bils tur.

Nej, damp er let at transportere, og derfor kan det hele blive gjort hjemme på privatadressen, mens du sidder i sofaen.

Den tid, du sparer, og de kilometer, du undgår at køre, har vi erfaret, mange finder attraktiv.

Folk vil gerne have, at det er let, og den service kan vi kun tilbyde dem, fordi damp er let at transportere.

4. Damp kommer helt ind i krogene

Hvis du går meget op i kvaliteten af din bilrengøring, så kommer her den mest afgørende grund til altid at bruge damp:

Det kommer nemlig ind i krogene!

Måske har du oplevet efter en tur i vaskehallen, at det ikke er alle steder, der fremstår lige rene, og hvis du selv har påtaget dig ansvaret, at gøre din bil ren indvendigt, ved du formentlig også, hvor svært det er at komme helt ind under sæderne.

Det er som om, støvet bare hober sig mere op inde i en bil, og der er tilsyneladende ingen grænser for, hvor mange småting, man kan miste inde i en.

Ta’ endelig vores ord for det, for vi har rengjort mange biler:

Ligegyldigt, hvor grundigt du tror, du har støvsuget din bil, så har du ikke fået det hele med.

Det kan simpelthen ikke lade sig gøre.

Ikke engang med en støvsuget, som er specialdesignet til biler.

Derfor har vi hos SteamCleaner f.eks. den faste procedure, at efter vi har støvsuget bilen første gang, så steamer vi hele kabinen med damp, hvorefter vi støvsuger igen.

Denne proces skal faktisk gentages tre til fire gange, før vi kan sige, at alt støv, grus, papir og småting er helt forsvundet for bilen.

Dampen kommer nemlig helt ind i krogene, og vil få alt skidt og snavs frem, hvor det er lettere at støvsuge.

Så ja, damp kan virkelig både anvendes indvendigt og udvendigt, og på den måde er du sikret et resultat, hvor du får rengjort din bil helt inde i krogene.

5. Damp har en stærkt desinficerende effekt

Nu har vi som bekendt netop gennemgået en epedimi, og for mange danskere var det en stor øjenåbner i forhold til det generelle hygiejneniveau, vi har i samfundet.

Både i det offentlige rum, men så sandelig også hjemme i vores private bolig.

Pludselig stod der spritdispensere alle vegne, og langt de fleste af os begyndte at blive endda meget opmærksom på hygiejneniveauet i vores eget hjem.

Men hvad så med bilen?

Hvor mange af os er ude for at spritte den af?

Svaret er nok desværre de færreste, og det er som bekendt lidt sværere at komme ind i krogene på en bil, hvori du måske både transporterer madvarer og børnenes fodboldsstøvler.

Også her må vi bare sige, at dampen har vist sig at have nogle ekstraordinære egenskaber sammenlignet med dampen.

For hvis der var nogen, som coronakrisen gjorde os opmærksom på, så var det, at det ikke var nok at desinficere vores hjem med vand og sæbe – der skulle et desinficering til!

Og damp – ja, det har en meget stærk desinficerende effekt. Faktisk lige så stærk som almindeligt sprit, og hvis du får din bil rengjort indvendigt med damp, slipper du dermed for alle de bakterier, som har hobet sig op.

Trænger din bil til en indvendig- og- udvendig kvalitetsrengøring? Og ønsker du, at den bliver foretaget af et professionelt nordjysk firma, som kan køre ud og damprense din bil, hvor og hvornår det passer dig? Læs mere om mulighederne for en komplet klargøring her, bestil en tid direkte via. vores bookingsystem her, eller ring til os på +45 41 27 80 00.

- Del Denne Artikel -

DET LÆSER ANDRE
KONTAKT OS

Trænger din bil til en udvendig og indvendig rengøring?

Vi kommer til dig

& gør din bil skinnende ren

Sider

Kategorier